Rajzpályázat

Alapítványunk rajzpályázatot hirdet óvodás és általános iskolás gyermekek részére.

A pályázat témája:

A lovakkal, lovaglással, a lovas hagyományőrzéssel  és az alapítvánnyal kapcsolatos élmények megörökítése. A pályaműveket a III. Családi Napon kiállítjuk, lehet a helyszínen is rajzolni, de előre elkészített pályaművel is lehet érkezni.  A rajzok leadási határideje a III. Családi  Nap vége. Az elkészült képeket digitalizáljuk és az alapítvány facebook oldalán megjelenítve szavazásra bocsájtjuk. Az első három legtöbb szavazatot kapott képet díjazzuk (további felajánlások esetén többet is).

A rajzok hátulján mindenképpen tüntessék fel a pályázó:

-nevét

-életkorát

-elérhetőségét (telefonszám v. e-mail cím)

Jelen pályázatra beküldött rajzokat a Szorgalmatos Lovasgazda Alapítvány jogosult a pályázó külön engedélye nélkül is térítésmentesen kiállítani, bármely formában publikálni, felhasználni kiadványaiban és reklám megjelenéseiben, valamint jogosult a rajzokat a weboldalon közzétenni.

III. Lovasgazda Családi Nap – Idomított lovak munkában

 Már nem sokat kell várni, és kezdünk!!!!

A III. önálló rendezvényünk fő  témája a lovak képzése, és annak bemutatása, hogy mi mindenben vannak-voltak segítségére az embereknek. A nap mottója  “Idomított lovak munkában”.  Szeretnénk bemutatni, -a teljesség igénye nélkül- hogy a lovak milyen sokoldalú, és jól képezhető társaink a mindennapokban. A mezőgazdaságtól kezdve az erdészeten át, a hobbi illetve a sportlovaglást is felvonultatva. A rendezvény természetesen, mint mindig ingyenesen látogatható. Rengeteg színes programmal készülünk, a gyermekeknek természetesen A Lovasgazda Hétpróba teljesítése a feladat, de emellett sok más érdekes dolgot is megismerhetnek akik megtisztelnek minket a megjelenésükkel.

További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Szent Iván Nap avagy a Ill.Lovasgazda Családi nap

Június 24.-e különösen kedves nap számomra, mert gyermekkorom jelentős és meghatározó részét Pilisszentivánon töltöttem, ahol minden évben megünneplik Szent Iván napját.

Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek a legpogányabb ünnepnek tartják, pedig Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván (tehát Keresztelő János) névnapjához kötődik. Szent Iván éjszakáját a nyári napfordulótól 3 nap választja el, mivel az június 21-re esik az északi féltekén. Korábban a csillagászati nyár kezdete valóban június 24-re esett, de a tropikus időszámítási mód sajátossága és a korábbi naptárreformok következtében szétvált a két ünnep. A napfordulóhoz világszerte világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak, mivel ekkor van az év legrövidebb éjszakája és az emberek számára a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bírt. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget; ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A Szent Iván éjszakához kapcsolódó leghíresebb alkotás a Szentivánéji álom című vígjáték, amelyet 1595-ben William Shakespeare írt. A művet 1863-ban Arany János fordította magyarra. (Forrás: Wikipédia).

Pilisszentivánról a hegyeket nem, de a hagyományokat remélem sikerül átültetni a környékünkre és így senki nem felejti ezt a jeles napot! Szeretettel várunk minden kedves látogatót a Majoros Tanyára június 24.-én!

dr Altsach Rita

 

 

 

III. Lovasgazda Családi Nap

Hosszú hallgatás után jelentkezünk végre! A nagy csend oka, a III. Lovasgazda Családi Nap szervezésének háttérmunkái, amik most kezdődnek csak igazán.
A dátum és a helyszín már megvan (és persze még rengeteg dolog) , de egyenlőre csak ez a két adat nyilvános. Tehát 2017.06.24. Tápióbicske Majoros tanya.
A további részletekkel folyamatosan jelentkezünk!

Tápiósi Iskolában a csantavéri gyerekek

Nagy öröm volt látni a csantavéri gyermekek boldogságát, amikor a Tápiósi iskolába a sok-sok élmény után a Mikulás is megérkezett. A Tápióbicske Barátainak Köre jóvoltából néhány napot Tápióbicskén tölthettek. Nagy örömünkre szolgál, hogy mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy felejthetetlen kirándulás legyen számukra ez.Képek

csantaver

Iskolában járt a Mikulás!

December 5.-én Nagykátán a Váci Mihály Katolikus Általános Iskolában járt a Mikulás. Az alsó tagozatos gyermekek nagy örömmel, és hangos énekszóval fogadták. Az udvaron összegyűlt kisiskolásokat szaloncukorral ajándékozta meg a szorgos Manócsapat segítségével. A napközis csoportok színes labdákat is kaptak. Ő sem távozott üres kézzel, mert sok gyerek rajzzal, és ajándékkal várta, és az énekeiket is besöpörte a puttonyába. A jó gyerekek megkapták ajándékukat, a Krampuszunk innen is üres kézzel távozott, hiszen egy rossz gyerek sem akadt az egész iskolában. Képek.

Mikulás Tápiószentmártonban

Idén is alapítványunk segítségével jutott el a Mikulás a tápiószentmártoni gyerekekhez.  A meghirdetett menetrendben pici csúszással ugyan, de végiglátogattuk, és szaloncukorral ajándékoztuk meg a kisgyermekeket. A mikulás szánját csodálatos négyesfogat repítette körbe a falun. Útvonalunk végén útba ejtettük a művelődési házat, ahol rengeteg JÓ gyerek várta a Mikulást és segítőit a manókat. A Krampuszunk nagyon szomorúan távozott, hiszen neki nem sok dolga akadt. Jövőre ismét találkozhattok a Mikulással, addig is mindenki legyen ” jó gyerek” .

Mikulás

Idén is segítségünket kérte a Mikulás!

2016.12.02.-án Tápiószentmártonban

A tervezett útvonal a következő:

Indulás
15:00 Fő út Wesselényi u sarok
15:05 Fő út Móricz u sarok
15:10 Művelődési ház
15:20 Kossuth L Munkácsy M sarok
15:25 Munkácsy M Madách u sarok
15:35 Vízmű
15:45 Béke tér
15:55 Nádastói u Hunyadi u sarok
16:00 Benzinkút
16:05 Mátyás K u Kossuth u sarok
16:15 Érkezés a Művelődési házhoz

2016.12.05.-én Nagykátán a Váczi Mihály Általános Iskola Zárda u  udvarán
2016.12.06.-án pedig Tápióbicske utcáin láthatják alapítványunk szánját a manókkal és természetesen a Mikulással.