Rólunk írták

A Zárda utcában járt a Mikulás!

2016.12.05.

Két gyönyörű ló vontatta, szépen feldíszített kocsin érkezett hozzánk az öreg Mikulás.

A Zárda utcában járt a Mikulás!

December 5. különleges nap volt az alsó tagozat életében. Már kora reggeltől különleges élmények várták az iskolába érkező kicsiket, hiszen erre a napra már ünnepi díszbe és fényekbe öltöztek a tantermek és a folyosók. Izgatott suttogások töltötték be az osztályokat, s itt-ott már felhangzott egy-egy Mikulásról szóló ének is. S ez így volt rendben, hiszen nagy dologra készülnek ilyentájt a gyerekek: várják a Mikulást!
A hétfő reggeli közös áhítatunk is különleges hangulatban telt, hiszen az 1. b osztályosok ismertettek meg bennünket az általuk választott védőszentjük életével, aki pedig nem más, mint Szent Miklós püspök. Az ő igaz történetét ismerhettük meg a kicsik előadásából. S egy pillanatra még Beer Miklós püspök atya is feltűnt a vetítővásznon, hogy elmondja nekünk, mi mit tehetünk azért, hogy gyakorolhassuk Szent Miklós jóságát. Hogyan lehetünk jobbak, s ez által hogyan tehetjük szebbé mások ünnepét.
Nagyon köszönjük Illés Márta édesanya segítségét, aki gyönyörű háttérként megfestette Szent Miklós püspököt!

A nagyszünetben viszont igazi „csoda” történt! Már éppen sorakoztunk s indultunk volna befelé, amikor hirtelen patkódobogás és csilingelés ütötte meg a fülünket. Megérkezett a MIKULÁS! És nem is akárhogyan! Két gyönyörű ló vontatta, szépen feldíszített kocsin érkezett hozzánk az öreg Mikulás, elkísérte a Krampusz is, aki nagy riadalmat okozott a frissen kihegyezett vasvillájával. Természetesen ott ültek a kocsin az ajándékosztó kismanók is.
A Krampusz csak akkor nyugodott meg, amikor a tanító nénik biztosították arról, hogy a mi iskolánkban csakis nagyon jó gyerekek vannak, akik nem virgácsot, hanem cukrot érdemelnek. Ekkor már átvette az uralmat a Mikulás, aki igazi jóságos apóként érkezett a gyerekekhez, akik körülvették őt, énekeltek vele, sőt még egy-egy titkos kívánságukat is elmondták neki. Mikulás bácsinak pedig mindenkihez volt néhány kedves szava és természetesen egy-egy szaloncukra is. A gyerekek nem akarták továbbengedni, pedig biztosan tudjuk, hogy sok-sok helyen várták még!

Köszönjük szépen a Benedek családnak és a Szorgalmatos Lovasgazda Alapítványnak, hogy ilyen élménnyel ajándékozta meg gyermekeinket!

Csöszi néni

Forrás:

http://www.vacim.hu/esemenyek/a-zarda-utcaban-jart-a-mikulas-/48498/

Tápiósi Iskolában a csantavéri gyerekek

Nagy öröm volt látni a csantavéri gyermekek boldogságát, amikor a Tápiósi iskolába a sok-sok élmény után a Mikulás is megérkezett. A Tápióbicske Barátainak Köre jóvoltából néhány napot Tápióbicskén tölthettek. Nagy örömünkre szolgál, hogy mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy felejthetetlen kirándulás legyen számukra ez.Képek

csantaver

Iskolában járt a Mikulás!

December 5.-én Nagykátán a Váci Mihály Katolikus Általános Iskolában járt a Mikulás. Az alsó tagozatos gyermekek nagy örömmel, és hangos énekszóval fogadták. Az udvaron összegyűlt kisiskolásokat szaloncukorral ajándékozta meg a szorgos Manócsapat segítségével. A napközis csoportok színes labdákat is kaptak. Ő sem távozott üres kézzel, mert sok gyerek rajzzal, és ajándékkal várta, és az énekeiket is besöpörte a puttonyába. A jó gyerekek megkapták ajándékukat, a Krampuszunk innen is üres kézzel távozott, hiszen egy rossz gyerek sem akadt az egész iskolában. Képek.

Mikulás Tápiószentmártonban

Idén is alapítványunk segítségével jutott el a Mikulás a tápiószentmártoni gyerekekhez.  A meghirdetett menetrendben pici csúszással ugyan, de végiglátogattuk, és szaloncukorral ajándékoztuk meg a kisgyermekeket. A mikulás szánját csodálatos négyesfogat repítette körbe a falun. Útvonalunk végén útba ejtettük a művelődési házat, ahol rengeteg JÓ gyerek várta a Mikulást és segítőit a manókat. A Krampuszunk nagyon szomorúan távozott, hiszen neki nem sok dolga akadt. Jövőre ismét találkozhattok a Mikulással, addig is mindenki legyen ” jó gyerek” .