“Idomított lovak munkában”

A tavalyi eseménydús év után elérkezett az idő, a nagy sikerű családi nap folytatására. Rengeteg szervezés, gyakorlás  és munka után  a Majoros tanyán bepillanthattak a lovak idomításának alapjaiba. A mezőgazdaságtól kezdve, a hobbilovagláson át a fogathajtásig illetve sportlovak kiképzésének kis szeletét kísérhették figyelemmel. A bemutatott produkciók, természetesen csak ízelítő abból a rengeteg dologból , amiben a történelem során a lovak az emberek segítségére voltak. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy  látott produkciókat, szabadidőlovasok mutatták be. A célunk, hogy megismertessük a lovakkal való együttműködés legtöbb formáját, és ezáltal betekintést nyújtsunk az alapítvány tagjainak mindennapjaiba. A lovasok és lovak képzettségi szintje eltérő. Kérjük nézzék el nekünk az esetleges hibákat, hiszen mint mondtuk nem profi lovasok vagyunk. Természetesen folyamatosan dolgozunk azon , hogy lovaink és mi magunk is egyre képzettebbek legyünk. Akik a kezdetektől látogatják rendezvényeinket, talán láthatják is ennek a fejlődésnek az eredményét.

Nagyon örülünk, hogy évről évre egyre többen kíváncsiak a tevékenységünkre. Szeretnénk minél több emberrel megismertetni ezeket a csodálatos lényeket, a velük való együttműködés minél több formáján keresztül. Az ember és ló kapcsolata egy különleges kapcsolat, hiszen ezek az erős állatok minden testi erejüket a rendelkezésünkre bocsájtják, és cserébe csak biztonságot és gondoskodást kérnek. A lovakkal eltöltött idő  hatalmas feltöltődést ad, már a puszta látványuk is örömmel tölti el az arra fogékony emberek lelkét. 

Alapítványunk működésének megkezdése óta fontosnak tartjuk, hogy ezt a különleges társat megismertessük a mai kor gyermekeivel. Örömmel szemléltük munkánk gyümölcsét, ahogyan a gyermekek önfeledten játszottak a számukra készített lovas mezőgazdasági eszközök “gyermek verziójával”. Minden évben “új” dolgokkal próbálunk megfelelni a gyermekek igényeinek, nagyon örülünk, hogy az immár hagyományos  Lovasgazda Hétpróbát minden gyermek kiállta,  még a legkisebbek is. Nagyon köszönjük, hogy segítették a munkánkat azzal, hogy nem szemeteltek. Az alapítványunk által meghatározott “Házirendet” is szinte maradéktalanul betartotta mindenki, ezért balesetmentesen zajlott le a rendezvény.

Bízunk benne, hogy legalább annyi örömöt leltek benne, mint amennyit mi a felkészülésben. Köszönjük a támogatóinknak, segítőinknek, akik nélkül nem jött volna létre ez, és az előző két rendezvény sem. Külön köszönet illeti Majoros Jánost és családját amiért ismét rendelkezésünkre  bocsájtotta a helyszínt.Őszintén reméljük, hogy mindenki jól érezte magát nálunk és hogy jövőre is találkozunk.

 

III. Lovasgazda Családi Nap

Több hónapos szervezőmunka és felkészülés után tegnap eljött és sikeresen lezajlott harmadik önálló rendezvényünk. Mostanra már az utómunkálatok oroszlánrészén is túljutottunk. Ízelítőül néhány képet az alábbi linken találhatnak(dr. Tutz Gyula képei).  Részletes beszámolóval mielőbb jelentkezünk. Köszönjük, hogy kilátogattak és jelenlétükkel megtiszteltek.

Rajzpályázat

Alapítványunk rajzpályázatot hirdet óvodás és általános iskolás gyermekek részére.

A pályázat témája:

A lovakkal, lovaglással, a lovas hagyományőrzéssel  és az alapítvánnyal kapcsolatos élmények megörökítése. A pályaműveket a III. Családi Napon kiállítjuk, lehet a helyszínen is rajzolni, de előre elkészített pályaművel is lehet érkezni.  A rajzok leadási határideje a III. Családi  Nap vége. Az elkészült képeket digitalizáljuk és az alapítvány facebook oldalán megjelenítve szavazásra bocsájtjuk. Az első három legtöbb szavazatot kapott képet díjazzuk (további felajánlások esetén többet is).

A rajzok hátulján mindenképpen tüntessék fel a pályázó:

-nevét

-életkorát

-elérhetőségét (telefonszám v. e-mail cím)

Jelen pályázatra beküldött rajzokat a Szorgalmatos Lovasgazda Alapítvány jogosult a pályázó külön engedélye nélkül is térítésmentesen kiállítani, bármely formában publikálni, felhasználni kiadványaiban és reklám megjelenéseiben, valamint jogosult a rajzokat a weboldalon közzétenni.